Å være student under en pandemi

12 mars ble en helt spesiell dag for alle i Norge. 12 mars er dagen hvor de strengeste tiltakene i vår fredstid ble satt i gang av Norges regjering. Det er dagen hvor Norge stengte ned samfunnet, som fikk konsekvenser for familier, næringsdrivende, butikker og ikke minst studenter.

For meg selv har hverdagen blitt snudd på hode. Jeg har følt på usikkerhet og frustrasjon. Mye av min tid har blitt brukt på å se på Netflix, spille Playstation og ikke minst sove. Utenom dette har jeg prøvd å holde på gamle vaner som jeg hadde før corona inntraff Norge. Noe av tiden har også blitt brukt på treningssentret og ikke minst til skolearbeid. Det å jobbe med skolearbeid, er heller ikke det letteste man kan gjøre. Det krever mye mer fokus og disiplin enn det var tidligere, ettersom det er ekstremt lett å sette på en serie på Netflix isteden for å se på digitale forelesninger på zoom.

Ettersom regjeringen har restriksjoner for sosiale aktiviteter og sammenkomster, blir det veldig ensomt. Det føles ikke ut som om jeg er student vist man ser bort i fra den digitale undervisningen, noe jeg føler er veldig trist. studentlivet blir satt på vent og man får ikke bygget nettverk, bli kjent med nye personer og man blir heller ikke kjent med studentbyen på lik måte man egentlig skulle ønske.

Å være student under pandemien er slitsomt, frustrende og ensomt. Det er heller ikke lett å holde motivasjonen på topp, som det den engang var før pandemien. Vi har alle sammen blitt rammet av denne pandemien på et eller annet vis, enten om det er butikker, ansatte, familier eller studenter. Ved å holde avstand kommer vi kjappere tilbake til hverdagen.

– Stian Andersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *