Hva er studieteknikk?

Hei!

Den 7. januar hadde vi den første digitale forelesningen i 2021. Så i dette blogginnlegget ønsker jeg å snakke om et spennende tema som vi lærte om, nemlig studieteknikk. Studieteknikk er veldig interessant, fordi man har muligheten til å jobbe mer effektivt på kortere tid ved hjelp av ulike teknikker.

De aller fleste som studerer eller går på skole har en eller annen form for studieteknikk som de bruker for å huske pensum, eller for å øve seg til en test eller eksamen. Jeg personlig liker best og ta notater, lese sammendrag, gjøre øvingsoppgaver og snakke/ diskutere med andre studenter etter en forelesning, slik at man kan høre andre sine tanker og innspill til det samme teamet. Etter den første forelesningen har jeg innsett at det finnes flere måter å kunne lese på, som kan gi en større effekt enn den teknikken jeg selv bruker.

Noen av studieteknikkene som vi ble lært er å lage flash cards, jobbe med ulike notater som man har tatt, jobbe i små økter isteden for en stor økt, lage tankekart og lage et digitalt dokument der man kan samskrive med andre studenter. jeg personlig fant nyttigheten i å lage flash cards, jobbe med tankekart og ikke minst samskrive med flere av studentene.

Samskriving i et word dokument var nytt for meg. For meg er dette en ny måte å studere på. Man skriver ned ting og tanker som man vet om et tema og deler det med andre, slik at man får andres sine synspunkter man selv ikke hadde vist om. Dette kan sammenlignes litt med å diskutere med andre studenter eller grupper, men her har man alle notaene samlet på et spesifikt sted, og det er lettere å kunne få flere synes punkter ettersom vi er mange studenter i gruppen.

Etter å ha startet på en høyere utdanning synes jeg det har vært litt problematisk med å vite hvordan man kan arbeide med pensum, for å huske mest mulig. Det er ofte mye man skal i gjennom, og det er fort gjort å glemme det man har lært etter en forelesning. Jeg håper at disse studieteknikken kan være med å hjelpe flere studenter med å oppnå ønsket mål eller karakterer, etter som mange kan få mindre motivasjon når man ikke vet hvordan man skal forbrede seg til en viktig prøve eller eksamen.

For å oppsummere så synes jeg temaet studieteknikk veldig relevant og interessant, fordi det kan hjelpe meg som student med å bli flinkere til å øve samt, at jeg kan huske mere etter en forelesning. Dette gjør at jeg kan arbeide mer effektivt og eventuelt gi motivasjon til å lære mere. Dette er noe jeg håper mange studenter ønsker å lære mere om og tar i bruk.

– Stian Andersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *