Finn.no som plattform

Hei

I dette blogginnlegget ønsker jeg å skrive om plattformtjenester. Først ønsker jeg å forklare hva en plattformtjeneste er. En plattformtjeneste er en teknisk løsning hvor man har mulighet til å skape ulike nettsamfunn, markeder, hente informasjon og samle inn ulik data.

Jeg har valgt en plattformtjeneste jeg synes er veldig interessant og spennende, nemlig finn.no.

https://www.finn.no

Hva er finn.no?

Finn.no er en digital plattform (markedsplass), der privat personer har mulighet til å selge brukte gjenstander til andre. Nesten som et loppemarked, bare på nett. Det ikke bare privatpersoner men også bedrifter som har mulighet til å legge ut deres produkter, tjenester og jobber.

Hvordan fungerer Finn.no som en plattform?

Plattformen fungerer ved at man først registrerer seg som en bruker. Deretter tar man bilder av den gjenstanden man ønsker å selge, for eksempel en bil eller klokke. Deretter legger man til en beskrivelse av gjenstanden og en pris. Når dette er gjort, har man lagt ut en annonse på denne plattformen. Videre kan hvem som helst se på din annonse, og sende deg melding om de ønsker å kjøpe produktet. Det er ikke bare produkter og gjenstander man kan legge ut, men også tjenester.

Hvem er aktørene på Finn.no?

Aktørene på finn.no starter med selgere som ønsker å selge et produkt og en kjøper som er ute etter å kjøpe inn et produkt. Ettersom Finn.no er en gratis plattform tjener de penger via rubrikkvirksomhet, siden de eies av Schibsted. De tjener penger på plattformen, for å ha andre bedrifters sin reklame på nettsiden.

Eget utklipp fra finn.no/prisoversikt

En person eller bedrift som legger ut annonser på finn.no kan også betale en pris, ut i fra hva de ønsker å legge ut. Et eksempel kan være en bedrift som har lagt ut et jobb, der 0 – 5 annonser koster 9 990kr. (hentet fra finn.no/prisoversikt)

Hva gjør finn.no for senke transaksjonskostnader?

Eget utklipp fra finn.no sin start side

Søkekost: søkekostnader handler om å finne frem til produkter man ønsker. Finn.no har ulike kategorier, som gjør det lett å finne frem til det man ønsker. Et eksempel er at det har egen «bil og næring» kategori, og innenfor denne kategorien finnes det ulike underkategorier som gjør at man kan spesifisere søket sitt.

informasjonskost: informasjonskost handler om å finne informasjon om produktet eller tjenesten man ønsker, og hvor denne informasjonen er tilgjengelig. På Finn.no er denne informasjonen tilgjengelig under bilde på annonsen man har trykket på. Der har selgeren gitt en beskrivelse av produktet eller tjenesten.

Forhandlingskost: forhandlingskost handler om hvordan man skal komme til enighet under en handel. Dette kan oppstå når det er forhandlinger om levering, tid og pris. På Finn.no har man mulighet til å sende private meldinger, til den personen som har lagt ut annonsen. Der har man mulighet til å forhandle mellom hverandre.

vurderingskost: vurderingskost handler om hva slags vurderinger man ønsker å ta i form av å ta valg om produktet eller tjenesten man velger. På Finn.no har man mulighet til å finne samme produktet til ulik pris og kvalitet ettersom det er brukt. Man må selv forhandle seg til en løsning gjennom å ta vurderinger, enten om det er produkt, pris eller betaling. Man kan også vurdere om det brukte produktet eller tjenesten på Finn.no, er bedre enn et helt nytt produkt eller tjeneste fra butikken.

Evalueringskost: Evalueringskost handler om å evaluere produktet eller tjenesten man har kjøpt. Leverer produktet eller tjenesten det den lover? leverer produktet eller tjenesten den kvaliteten du hadde forventet?. Dette er evalueringer man gjør etter man har fått eller opplevd produktet eller tjenesten på Finn.no. De har ikke et betalingssystem, så det kan være lurt å se på evalueringer og kommentarer hos selgeren.

Tvangskost: tvangskost handler om hvordan man kan få igjen pengene etter et kjøp. Ettersom Finn.no ikke har et betalingssystem utenom det kjøper og selger blir enige om, har ikke Finn.no noe ekstra forsikring om varen ikke samsvarer med det som var oppgitt i annonsen. Man må eventuelt foreta en vurdering om man ønsker å se på kjøpet som svindel og anmelde kjøper, vist ikke man kommer til enighet.

Finn.no er et populært digitalt marked som mange av Norges befolkning kjenner til. På plattformen har både unge og eldre personer muligheten til å legge ut alt fra små jobber til biler. Finn.no er også en arena for jobbsøkere og bedrifter som trenger ansatte.

– Stian Andersen

kilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *