Refleksjonsnotat

I dette faget digital markedsføring har vi lært om digital økonomi. Digital økonomi tar for seg mange spennende temaer om hvordan plattformer fungerer og hvordan dette henger sammen med digitaliseringer og utvikling av teknologi.

Hva har jeg lært?

Jeg har lært om hvordan det er å opprette en egen blogg, og hvordan hele denne prosessen foregår fra å velge domener, til publiseringer av egen skrevede innlegg på min egen bloggside. I tillegg synes jeg den delen hvor vi koblet opp Google Analytics til bloggen var veldig spennendene, fordi at jeg kunne se hvor mange personer som har vært inne på bloggen min og lest. Utenom dette synes jeg temaet om kunstig intelligens og roboter var veldig lærerikt og interresant. Jeg hadde hørt og lest om ulike former for kunstig intelligens, men aldri forstått helt hvordan det fungerte og hva det kunne gjøre for utviklingen av produkter og tjenester, føre jeg lærte om dette i digital økonomi. Jeg fikk et mye større innblikk om de ulike nivåene innenfor kunstig intelligens, hvordan roboter kunne lære av sine feil og hva man kan bruke de ulike typene av kunstig intelligens for å utvikle og forbedre tjenester. For å navnet et eksempel Amazon go.

Hva slags betydning har det jeg har lært?

Det å ha lært om hvordan man setter opp egen blogg og om hvordan kunstig intelligens fungerer, har gjort at jeg føler meg tryggere på å publisere innlegg som jeg selv har skrevet, og at jeg føler meg sikrere på at jeg kan klare å publisere ulike innlegg for fremtidige arbeidsgivere. Derimot har læring om kunstig intelligens gitt meg en forståelse for at man kan forbedre arbeid ved hjelp av teknologi, og som gjør at jeg tenker litt mer nyskapende og at man lettere kan kunne komme med ideer om hvordan ulike tjenester kan bli løst.

Hvordan har jeg endret meg selv etter disse ukene med faget?

Jeg har endret meg selv i den forstand at jeg føler meg tryggere på å publisere innlegg, ettersom jeg oppdatere bloggen min, jeg gjør meg litt mer synlig for andre fordi jeg har også publisert disse innleggene på LinkedIn slik at både medelever og andre personer har mulighet for å lese. Jeg føler at det å skrive blogg har gitt meg mye lærerik infromasjon i from av skrivetrening og kildekritikk, noe som jeg fant veldig nyttig fordi jeg kan bruke den informasjon daglig, til eksamen og ikke minst videre i arbeidslivet. Jeg vil også fortsette å lese ulike artikler om kunstig intelligens, se hvordan teknologien kan videre utvikle ulike tjenester og hvordan dette påvirker samfunnet.

– Stian Andersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *