Hvor bærekraftig er Hennes & Mauritz?

Hei

I mitt siste blogginnlegg skrev jeg om hva Hennes & Mauritz gjør for å skape en bærekraftig produksjon, noen av tiltakene som de har og deres arbeid mot FNs 17. bærekraftsmål. I dette innlegget ønsker jeg å skrive om i hvilken grad bærekraft, er integrert i Hennes & Mauritz og hvordan klesbransjen vil se ut i fremtiden (5-10 år) med tanke på bærekraft.

Bærekraft er en ny trend som har dukket opp og blitt populært de siste årene. Forbrukere har blitt mere opptatt av miljø og bærekraft, dermed mer oppmerksom på hva slags varer og tjenester som de kjøper. Dette fører til at bedrifter og virksomheter må tenke nyskapende og benytte mere miljøvennlige varer for å produsere sine produkter.

Hvor bærekraftig er Hennes & Mauritz?

Photo by Afif Kusuma on Unsplash

Hennes & Mauritz er en vel kjent klesbutikk, der man kan kjøpe klær som er trendy/ populært på markedet til en rimeligere pris. For å forbedre bærekraftig produksjon av klær har Hennes & Mauritz byttet ut noe av deres vanlige bomull, med økologisk og resirkulert bomull for å spare miljøet. Dette gjør at litt av deres bomull som blir produsert, ikke blir sprayet med skadelige sprøytemidler og kjemikalier på bomull som skader miljøet hm.com/no/ bomull. (Ønsker du å lese mere om Hennes & Mauritz og deres vei til bærekraftig produksjon gjennom FNs 17. bærekraftsmål? da kan du trykke på denne linken.)

For å illustrere noe av tiltakene som Hennes & Mauritz har gjort kan du se på bilde nedenfor eller trykke på linken under bilde for mer informasjon.

Dette er et eget utklipp fra deres nettside. https://www2.hm.com/no_no/hm-sustainability/lets-change.html

Hennes og Mauritz har ønsket å være åpne om deres bærekraftig tiltak på vegne av deres forbrukere, for å vise at de bryr seg om miljøet. Dette er et godt eksempel som viser hvor godt bærekraftig produksjon har blitt integrert i H&M. De skriver «Vi mener det er viktig å være åpne hvis vi skal bli mer miljøvennlige. Du står sterkere som kunde hvis vi deler informasjon om driften vår og hvordan vi lager klærne våre- h&m.com/nosustainability lets-change/transparent. De ønsker da og opplyse om at «Når du klikker på et H&M-produkt, kan du finne ut hvilke materialer produktet er laget av, hvilke land det er produsert i og hvilke leverandører og fabrikker vi har samarbeidet med for å lage det- h&m.com/nosustainability lets-change/transparent.

Som avslutning har bærekraft blitt sterkt integrert i H&M og deres produksjon av klær. De har et stort fokus på hvordan deres klær kan bli produsert mere miljøvennlig, hvordan deres materialer (bomull) blir behandlet. De gir også verdifull informasjon om hvor og hvordan produktet er produsert, samt at H&M kommer med oppfordringer til deres forbrukere om hvordan de kan resirkulere og gjenbruke kjøpte produkter fra deres butikk.

Dette er et eget utklipp tatt i fra H&M sin nettside H&M-
sustainability/lets-change.html/archive/holiday

Hvor bærekraftig vil klesbransjen være om 5 – 10 år frem i tid?

Photo by Noah Buscher on Unsplash

Etter som bærekraft har blitt et stort tema i dagens samfunn, er flere forbrukere opptatt av å leve mere bærekraftig. Forbrukere som er opptatt av bærekraft har da et ønsket behov om å forbedre og leve mere miljøvennlig. Det er derfor naturlig for de fleste bedrifter å tilby flere bærekraftige produkter og tjenester for å kunne overleve på markedet. Det er ikke bare forbrukere eller enkelt personer og deres etterspørsel som gjør at bedrifter velger å være mere bærekraftig, men at de ønsker å bidra med å jobbe mot FNs sine bærekraftsmål som en felles oppgave. Uten om dette er bedrifter som omtales bærekraftige eller «grønne» mer attraktive for arbeidssøkere og ikke minst investorer.

Vist vi bruker eksempler som Hennes & Mauritz har de allerede i 2021 har de planer om at 70% av deres klær skal komme fra mere miljøvennlige kilder. Vi kan også se at flere i kles industrien også slenger seg på for å produsere klær mere bærekraftig blant annet Nike og deres «Move to Zero» kampanje nike.no/baerekraft. Ut i fra at flere bedrifter og merker ønsker å levere bærekraftige klær og produkter, samt at forbrukere ønsker å kjøpe dette vil dette forandre klesbransjen om 5 – 10 år. Det er en relativ stor sannsynlighet at de aller fleste store og kjente merkevarene har en form for mer bærekraftig produksjon av klær i nærmeste fremtid. Tatt i betrakting av det man kan se så langt av trender, etterspørsel og fokus på klimavennlige tiltak.

– Stian Andersen

Kilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *