Vurdering av nettbutikken Kicks

I dette blogginnlegget har jeg fått en oppgave av min foreleser Karl Phillip Lund, der jeg skal vurdere en nettbutikk ut ifra INEVO sine 10 ulike kriterier. 

kriterie 1: Førsteinntrykk

For å vurdere førsteinntrykk av en nettbutikk må vi se på tre ulike punkter. 

  • Har jeg kommet til riktig sted?
  • Hva er det jeg kan gjøre her?
  • Hvorfor skal jeg gjøre det her

(utklipp av Kicks sin nettside)

Layout siden til Kicks er først og fremst ganske «ren» i from av at den er veldig minimalistisk. Den har et bra design, som gjør den veldig ryddig og oversiktlig. 

Ved å ta i bruk punktene ovenfor kan vi se at:

  1. Vi har kommet på riktig sted, Kicks logoen er plassert på venstre side.
  • Man har mulighet til å søke etter produkter, eller velge menyen som er ved siden av logoen. Da får man tilgang til ulike kategorier.
  • øverst på nettsiden står det at man får gratis levering over 99kr, hjemlevering og gratis vareprøver. Dette kan gi en potensiell kunde fordeler og velger heller da Kicks frem for andre.

Kriterie 2: synlighet

Kriterie om synlighet handler om at kunder finner nettbutikken, basert på søkeord. Det er viktig for en nettbutikk å være synlig på nett for å kunne få kunder.

Ettersom Kicks selger parfyme, sminke og hudprodukter tar jeg til betraktning at de fleste ser etter parfyme. Jeg valgte å søke etter «parfyme» for å se hva som kom opp.

                        (utklipp av søkeord på Google)

Ved å gå litt ned på siden, vil man se at Kicks kom opp på søkeordet «parfyme». Det vil si at de er synlige for potensielle kunder som ser etter parfyme. Kicks ble synlige gjennom organisk søk på Google, men ikke som betalt søk. Jeg fikk heller ikke opp noen annonser på parfyme heller. Som en forbedring, kunne det vært mulig at de hadde brukt Google Ads. Ofte vil man legge merke til ulike annonser eller bilder føre en vanlig lenke som fører til nettbutikken. 

Kriterie 3: brukervennlighet 

Det er viktig for alle som har nettbutikk at den er brukervennlig og oversiktlig for kundene, vist ikke kan det være fare for at man velger en annen butikk.

                                             (Utklipp av kicks.no)

Ved å se på layout når man har klikket på menyen på venstre side, kan man se at man får ulike kategorier etter hverandre, som man kan klikke seg inn på. Deretter blir man tatt med videre og man får mulighet til å se på ulike produkter.

Når man har trykket på en kategori for eksempel parfyme, har man mulighet til å kunne kategorisere og velge ulike alternativer av hva man ønsker.

(Utklipp av Kicks.no)

Her har jeg klikket på kategorien «parfyme» så videre til under kategorien «mann» og ble ført på denne siden. På denne siden har man bare parfyme til menn og ved å klikke på «filtrer» på venstre side, kan man tilpasse produktets egenskap slik man selv ønsker. Man kan se at man har mulighet til å selv velge merke og hva salgs duftkategori man ønsker osv.

Disse utklippene av Kicks sin hjemmeside er gjort fra min Mac og selve nettsiden fungerer utmerket. Jeg har også testet det samme fra min mobil, og det fungerer like bra. Det er pluss at hjemmesiden og de ulike måtene man kan navigere seg rundt på siden er like effektiv på mobil som på mac/pc.

Kriterie 4: kjøpsprosess

I kjøps prosessen er det viktig at prosessen er lett og oversiktlig. I følge inveo vil man selge mer, jo færre felt man må fylle ut.

Prosessen for kjøp er enkel og oversiktlig. Man velger det produktet man ønsker, trykker på størrelsen av produktet, så er den lagt i «handlekurven på høyere side. Deretter har man mulighet til å velge ulike alternativer for frakt og betalingsmuligheter.

(Utklipp av Kicks.no)

Her kan man velge hva salgs frakt man ønsker og som passer ditt behov best. De har også betalingsmuligheter som Visa, Klarna og Mastercard som øker sikkerheten og trygghetsfølelsen hos kjøperen. 

Kriterie 5: Hastighet og teknologi 

Hastigheten på nettsiden er viktig. Er hastigheten på nettsiden treig, er det stor sannsynlighet for at man går glipp av et potensielt kjøp. I følge Inveo.no forlater man nettsiden vist det tar mere 4 sekunder for å kunne laste inn.

Jeg velger å ta et bruk et verktøy som heter PageSpeed Insights for å måle hastigheten på Kicks.no sin nettbutikk.

(Skjermbilde fra PageSpeed Insight om Kicks.no)

Ut ifra PageSpeed Insight ser det ut at Kicks.no sin nettbutikk ikke har bestått testen. Den viser en score som er 12/100 på mobil og 65/100 på mac eller pc. Det vil si at Kicks.no har en betydelig lav score og hastighet på mobil. Det er noe kjappere på mac/pc da den er på 65/100, men dessverre er ikke dette optimalt.

Kriterie 6: kundetilfredshet 

Kundetilfredshet er viktig å oppnå for både fysiske butikker, men også nettbutikker. Ved å ha god kundetilfredshet, kan det føre til gjenkjøp hos deres butikk. Det å få god kundetilfredshet kommer igjennom via nettbutikken, service og produktutvalg. 

Ut ifra Kicks.no på Facebook klarte jeg ikke å finne noen kundeomtaler. Derimot så har de 223 656 liker og 224 393 følger per dags data (19.04.2021). Ut ifra disse tallene tar jeg til betraktning at det er en stor andel fornøyede kunder som har handlet fra deres fysiske butikk eller nettbutikk. 

Kriterie 7: trygghet 

Når man skal handle fra en nettbutikk er det viktig at man føler seg trygg og at nettbutikken er til å stole på. Mange er nokk litt skeptisk til å handle på nett, det er derfor viktig at man viser en potensiell kunde at nettbutikken er sikker og trygg. I følge inveo kan det gi trygghet å vise til kontaktinformasjon, ulike sertifisering om at man er en trygg e-handler og ulike betalingsmetoder.

Jeg finner dessverre ingen sertifiseringer om at Kicks.no er en «trygg e– handler» men de har ulike betalingsmetoder som Visa, Klarna og mastercard noe som gir en økt sikkerhet. De har også en rekke fysiske butikker samt at de har norske nettbutikker, noe som øker sikkerheten betydelig for en potensiell kunde.

Kriterier 8: kundeomtaler  

Kundeomtaler på en nettbutikk kan være med å gi økt trygghet og tillit til andre som ikke har handlet fra samme sted eller hørt om nettbutikken fra før.

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse

(Skjermutklipp fra kicks.no sin facebook side)

Ut i fra det jeg kan finne på Kicks sin Facebook side, svarer de ikke enkelt personer som kommenterer på deres innlegg.

 Men de har ulike måter for at kunder kan ta kontakt med de gjennom telefon, direkte melding på Messenger og mail. Dette er enkle og gode metoder for å kunne ta kontakt vist det er noe man lurer på. Samtidig er de også lette å finne.

Kriterie 9: priser og utmerkelser

Har nettbutikken noen priser og utmerkelser?

Ut i fra det jeg kunne finne har Kicks.no noe som heter Beatuy Awards der man stemmer på «det beste» produktet på nettbutikken. 

Kriterie 10: konsept og strategi

I følge inevo bør strategien til nettbutikken din være enkel å forstå samt være godt kommunisert. 

Jeg fant ikke noe spesifikt om deres konsept eller strategi, men jeg fant noe om deres forretningside. 

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse
skjermutklipp fra http://kicks.no

Kicks.no har et enkelt konsept som handler om å tilby markedets beste produkter og veiledning til menn og kvinner som er skjønnhets interesserte. De viser at de legger vekt på kunnskap hos personalet for å gi den beste servicen til kunder, samt til by gode produkter innenfor hudpleie, sminke og parfyme

Som en vurdering av nettbutikken er kicks.no en god nettbutikk ut ifra inevo sine 10 kriterier. Kicks.no har en god og oversiktlig layout, som gjør det lett å navigere seg rundt på nettbutikken. Selve produkt utvalget deres er veldig bra, de har mange produkter som gjør det enkelt å finne noe for sin egen smak. Det er positivt at de har fysiske butikker, norsk nettbutikk og har gode og sikre betalingsmuligheter. De burde forbedre måten for å få kundeomtaler, da jeg ikke fant dette på deres Facebook side.

Kilder

https://www.kicks.no/?https://www.kicks.no/&gclid=Cj0KCQjw1PSDBhDbARIsAPeTqregttSYSj1FTf-djyN1CVUW1ZH79kcU4XYScGpjXAnSv3rSltGvGFYaAqhOEALw_wcB

https://www.kicks.no/kicks-beauty-awards

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *