Refleksjonsnotat

Selve prosessen av planlegning av nettbutikken, var i prinsippet veldig systematisk planlagt. Planlegningen startet med å finne ut av hva slags domene, navn, konsept og hva slags produkter vi skulle selge. Når vi skulle planlegge dette, satt vi sammen i gruppa og snakket om ulike alternativer til hvordan vi skulle selge produktene våres. Vi kom fram til at vi skulle ha et konsept der kunden selv kunne velge hva slags motiv og tekst man ville ha på produktene. I prinsippet hørtes dette veldig lett ut, helt til vi skulle opprette selve nettbutikken.

Når vi skille opprette selve nettbutikken med konseptet, var det ikke mulighet til at kunden selv kunne velge tekst og motiv på produktene. Vi byttet da konsept til å tilby produkter med simple farger med tekst og motiv som vi selv hadde valgt. Etter at vi hadde valgt produkter, begynte vi med utforming av oppsettet på layoutet i nettbutikken. Vi justerte blant annet på farger, layout presentasjon og logoen slik at nettbutikken stå i lik tråd med konseptet. Videre under opprettelsen av nettbutikken skaffet vi oss paypal som en betalingsmulighet for kunder, slik at de kunne føle at nettbutikken er trygg og seriøs når man skal betale. Uten om dette har vi lagd en kunde service support, der kunder kan stille spørsmål eller kommentere på noe. Deretter lagde vi en tilbudskampanje der kunden fikk 10% avslag på alle produkter, vist man skrev seg på kundenyhetsbrevet. På den måten kunne vi bruke Epost markedsføring aktivt og samtidig holde en oppfølgingsdialog med kunden via e-post.

Det som gikk bra under planleggingen og lanseringen av nettbutikken var at vi fikk de produktene vi ønsket å ha. Vi produserte en logo og layout som passet godt med navnet på nettbutikken. Samtidig at vi fikk opprettet en betalingsmulighet for kunden. 

Problemer som oppsto under lanseringen av butikken var at våres opprinnelige konsept med at kunden selv kunne lage motiv og tekst, ikke var mulig. Vi måtte derfor bytte konsept under opprettelsen av nettbutikken.

Mitt personlige læringsutbytte under denne delen av faget, har vært veldig nyttig og krevende. Jeg har lært mye om OKR, noe som har vært nyttig både under planleggingsprosessen og gjennomføringen av nettbutikken. Det har bidratt med å holde fokus og motivasjon oppe, fordi vi kunne ut ifra målene se resultater i små steg. Dette er også noe jeg selv har begynt å bruke i dagliglivet, når det kommer til planlegging og gjennomføring av mål jeg har satt. 

Dette er OKR vi brukte til nettbutikken

Objective: opprette en ryddig og bruker vennlige nettbutikk som fungerer optimalt 

KR1: Få 1000 besøkende på nettbutikken (5/10)

KR2: Få til 10 salg på nettbutikken (6/10)

KR3: Få 500 følgere på Innstram (4/10)

Utenom OKR har selve fasen med å lage og produsere en nettbutikk vært velig spennende. Det å kunne sette opp og lansere en nettbutikk er noe jeg synes har vært utrolig lærerikt og nyttig, ettersom jeg har hatt tanken på å selv lage en nettbutikk, men jeg har aldri vist hvor man skulle starte eller gjennomføre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *