Google Analytics

Hei

Velkommen tilbake til min blogg. I dag startet vi på den siste delen i digital markedsføring, der Marius skal forelese for oss. I dette innlegget skal jeg skrive litt om Google Analytics som et verktøy.

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis verktøy som Google har produsert. Mer spesifikt, er dette et analyseverktøy ment for å kunne analysere hva som skjer på din nettside. Denne analysen er viktig for personen som har nettsiden men også for markedsførere. Dette analyseverktøyet er viktig, fordi man har mulighet til å innhente viktig informasjon som blir generert på nettsiden fra kunder eller andre personer som trykker seg inn på siden.

Informasjon man kan finne fra Google Analytics

  • Hvem som klikker seg inn på nettsiden
  • Hvilke sider de klikker seg inn på
  • Hva de gjør og hvor lenge de er på nettsiden

Hvordan Implementere Google Analytics

Når man først skal ta i bruk Google Analytics som et analyseverktøy har man først og fremst behov for en nettside. Har man en nettside kan man opprette en konto slik at man får tilgang til å kunne komme inn på Google Analytics sin nettside. Når man har logget seg inn på Google Analytics har man mulighet til å få en «kode» som man kan legge inn på din egen nettside gjennom script. Når denne koden er lagt inn får man tilgang til å informasjon og man kan starte å analysere trafikken på nettsiden.

Min erfaring med Google Analytics

Når vi først skulle opprette en egen blogg, i starten av semesteret i digital markedsføring fikk vi også mulighet til å implementer Google Analytics på nettsiden. Det er et spennende og nyttig verktøy som gir masse nyttig informasjon der man blant annet kan se hvor mange som har klikket seg inn på nettsiden, hva slags artikler de har lest og hvor lenge de har vært på de ulike sidene. Denne informasjon fra Google Analytics kan brukes til å se hva som fungerer og eventuelt hva som ikke fungerer. Deretter har man mulighet til å forbedre innholdet ditt, slik at flere klikker seg inn å blir engasjerte.

Fordeler med Google Analytics

Fordelene med å bruke Google Analytics er at man får nyttig informasjon av de som klikker seg inn på nettsiden. Den informasjon man får som er nevnt ovenfor, kan for eksempel bidra med å øke antall lesere eller kunder, skape et større engasjement blant målgruppen din og ikke minst øke muligheten til å kunne fremme salg og få flere kunder. Men det er da avhengig å bruke denne informasjonen som man får og analyserer den, og ut i fra det ta nye avgjørelser.

– Stian Andersen

https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/

https://www.coretrek.no/aktuelt/fagstoff/fem-grunner-til-hvorfor-du-burde-bruke-google-analytics

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *