Slik blir du god med SEO

Hei

I dette innlegget vil jeg skrive om hvordan SEO fungerer og hvordan man kan mestre dette. SEO er noe alle som har en nettside burde vite om og hvordan det fungerer, for å kunne få best mulig resultat.

Hva er SEO?

SEO står for søkemotoroptimalisering. SEO fungerer slik at når man søker på noe eller et ord,´ på en stor søkemotor som Google, kan man få opp mange ulike alternativer og svar som man kan trykke seg inn på som resultat. Den listen av alternativer som man kan trykke på er utvalgt av SEO, for å gi deg som søker den mest relevante artikkelen.

Noen tips til å bli god med SEO

Nettsiden: Nettsiden din burde være ryddig og strukturert. Det er viktig at nettbutikken gir god informasjon og at denne informasjon går i samsvar med navnet på nettsiden, samt at URL lenken også stemmer. Dette kan gi en større sjanse for å dukke opp på Google sine Forsider når noen søker på ulike ord (organisk søk)

Titler og overskrifter: Burde være klare og informerende om hva slags informasjon man kommer til å finne på nettsiden. Titler og overskrifter er noe de flest av oss leser først, når man søker på ulike artikler eller temaer. Det er derfor viktig og ha gode titler og overskrifter som engasjerer lesere til å klikke seg inn på lenken din.

Innhold og tekst: innholdet på nettsiden din burde stå i samsvar med titler og overskrifter, slik at de som leser vet hva de skal lese om og hva de kan forvente å finne. Innholdet burde også skape et engasjement hos leseren. Det kan være lurt å bruke ulike ord om igjen i teksten, slik at det kan bli større sannsynlighet for at din link vil dukke opp på Google.

Sosiale medier: Å bruke sosialemedier som Instagram, Facebook eller Twitter kan bidra med å øke sjansen på at din nettbutikk kan dukke opp på organisk søk på Google. Sosialemedier kan brukes som en markedsføringskanal, der man kan promotere nettbutikken eller holde kontakt med eventuelle kunder.

Når det kommer til SEO er det viktig at man tenker på innholdet og tekst, hva salgs kvalitet og kontekst har det?. Man må tenke på hva slags lenke domene ditt har, fordi det gir en autoritet og relevanse for personer som leser. Vist ikke URL stemmer med innholdet eller artikkelen, kan man miste tillit. Til slutt burde man forstå hva slags intensjoner kundene eller personene har når man søker på ord via Google. Det kan ofte være lurt å bruke typiske søkeord i teksten din slik at den blir mere synlig for andre.

– Stian Andersen

kilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *