Sosialemedier og angrepet på den Amerikanske kongressen 6. januar

I dette innlegget ønsker jeg å skrive om rollen til sosialemedier sin forbindelse med angrepet på den Amerikanske kongressen 6.januar 2021.

Den 6. januar 2021 var dagen der det endelige valgresultatet skulle godkjennes av den Amerikanske kongressen. Donald Trump har på forhånd ville endre valgresultatet, fordi han mente at det hadde skjedd en feil med valg stemmene. Dette førte til at Donald Trump benyttet seg av å bruk Twitter til å twittrer sine meninger om saken og oppfordret følgerne sine til å møte opp utenfor kongressen.

Sosialemedier

Sosialemedier er noe de aller fleste av oss har kjennskap til. Det har vokst i en enorm fart de siste årene, og det finnes mange ulike plattformer man kan benytte seg av. Instagram, Facebook, Twitter og Snapchat er noen av de største plattformene som finnes .

Ofte blir mange avhengig av disse plattformene, fordi vi bruker de så mye i hverdagen at det blir en liten del av oss. Vi sjekker nyhetsoppdateringer, holder kontakt med venner og leter etter informasjon flere ganger om dagen. Når vi får en varsel på skjermen, er det nesten umulig å ikke sjekke hva som har skjedd eller hvem den er fra. Siden vi bruker sosialemedier så mye og ofte som vi gjør, har mange en tildens til å bli mere påvirket en man egentlig tror.

Alle har tilgang til disse plattformene, også kjente personer og ledere. Når en kjent person eller leder benytter seg av å bruke en populær plattform, er det ofte slik at de har mange følgere eller personer som ønsker å se hva de skriver. Disse personene vil gjøre opp en mening over det de har skrevet, og det kan påvirke de.

Sosialemediers makt til påvirkning

Ved at en person med mange følgere vil man kunne ha kraften til å påvirke sine følgere med det innholdet man legger ut på sosialemedier. Vist vi ser på angrepet på kongressen, har Donald Trump oppfordret sine følgere eller tilhengere til å møte opp utenfor kongressen. Handlingen til Donald Trump førte til at kongressen ble stormet av hans tilhengere.

konklusjon

Vi kan på mange måter si at sosialemedier har en stor inflytelse på oss. Vi ønsker å holde oss oppdatert på hva som skjer i verden, dette fører også til at vi får ulike inntrykk av samme sak og blir påvirket av det som publiseres på sosialemedier.

kilder

https://www.dagbladet.no/nyheter/tidslinja-dette-skjedde/73253543

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *