Markedsføring på Instagram

I dette innlegget skal jeg skrive om den digitale plattformen Instagram og hvordan man kan markedsføre på denne plattformen.

Litt om Instagram

Instagram er et av de største sosiale mediene som brukes daglig av privat personer, men også av bedrifter. Hovedsaklig er Instagram en plattform der man deler bilder, videoer, stories og man har mulighet til å ha live sendinger med følgerne sine. Ofte er det yngre personer og voksne fra 18-30 år som benytter seg mest av Instagram.

Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Stories

Når det kommer til markedsføring på Instagram finnes det en rekke funksjoner man kan benytte seg av. Den første er å poste stories. Når en bedrift poster stories på Instagram, er det med på å skape oppmerksomhet og engasjement hos følgerne dine. Stories kan være et bilde eller et klipp som kan virke mer spennende å følge med på, enn et standard bilde som legges ut. Fra storien har man mulighet til å kunne klikke seg inn på bedriftens nettbutikk, om man linker til denne via storien.

Bilder og video

Som alle vet blir Instagram ofte brukt til legge ut bilder og videoer på kontoene sine. Dette kan være en mulighet for å holde følgerne sine oppdatrete på ulike produkter, gi informasjon via bilde eller lage en engasjerende video. Ved å poste video fremfor bilde vil man som regel kunne skape et bedre innhold, da det tar mere oppmerksomhet av følgerne dine enn et bilde.

Tekst og hashtags

Hvordan man skriver og formulerer seg gjennom tekst er en viktig del av markedsføringen. Man bør skrive etter målgruppen sin, for å skape best innhold. Innholdet i teksten burde også ha en sammenheng med bildet eller videoen som publiseres. I tekstene har man også mulighet for å kunne bruke ulike hashtags. Hashtags fungerer ved å bruke ulike ord, som bør ha en sammenheng med bilde og teksten. Ved å bruke hashtags i teksten kan andre søke opp samme ord, noe som kan føre de til den konto.

– Stian Andersen

kilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *